Лежерно и в тренировъчно темпо носителят на Карабао Къп за миналия сезон Манчестър Сити продължава напред в тазгодишното издание на надпреварата. "Гражданите" се калсираха за четвъртия кръг след успех като гости над третодивизионния Оксфорд Юнайтед с 3:0. 

Мениджърът Хосеп Гуардиола беше заложил на доста от младите момчета, които не го подведоха и изковаха успеха без проблеми, макар два от головете да бяха реализирани от "стари пушки". Габриел Жезус откри преди почивката, а по-малко от четвърт час преди края Рияд Марез уби интригата.

Но комбинациите за головете бяха изплетени от ммладите Фил Фодън и Браим Диас, които оставиха страхотни впечатления, а първият дори вкара и първия си официален гол за клуба в продължението на редовното време. 

Още от самото начало на този мач изглеждаше ясно кой ще е победителят. Домакините, които са на дъното на класирането в трета дивизия, играеха, колкото да не бъдат разгромени. Това се доказва и от факта, че за цял мач отправиха един-единствен удар към вратата на съперника, който беше нелеп и крайно неточен. 

А макар и с резервите и младоците, "гражданите" действаха със самочувствие и атакуваха. Браим Диас, Фил Фодън и Рияд Марез не можаха да се разпишат в началото, а в 19-та минута това все пак се случи. Тогава Габриел Жезус прати топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. 

В 26-та минута удар на Давид Силва като по чудо не се озова във вратата на Юнайтед, а в 31-та удар на Венсан Компани с глава след центриране от фаул мина на сантиметри от целта, а и защитата на домакините се справи и изби. 

Всичко си дойде по местата в 36-та минута. Тогава Фил Фодън пусна невероятен пас за Браим Диас отляво в наказателното поле, той се освободи и стреля, но топката се отклони към непокрития във вратарското поле Габриел Жезус, който с глава леко я прати в мрежата - 1:0. 

До почивката Рияд Марез изпусна нов страхотен шанс, а после и Браим Диас в 45-та минута не беше точен и така полувремето дойде само при гол аванс за "гражданите". След подновяването на играта картината не се промени абсолютно по никакъв начин. 

Гостите атакуваха, държаха топката, играеха с настроение, но и много пропускаха. В 52-та минута и авторът на единствения гол до момента Жезус стреля с глава на сантиметри встрани от целта. Рахийм Стърлинг и Фил Фодън също пропиляха страхотни шансове. 

В 70-та минута отново Жезус от границата на наказателното поле не беше точен, а в следващата атака младият Фил Фодън не успя да уцели опразнената врата. Но интригата умря в 78-та минута. Тогава Фодън се реабилитира със страхотен пас от 30 метра и изведе Рияд Марез зад защитата, той се озова сам срещу вратаря и технично го преодоля за 2:0. 

До края на мача Сити пилееше с лека ръка положения, но в крайна сметка един от героите на вечерта Фодън стигна до попадението си. То дойде в 93-та минута и беше неговото първо в професионалния футбол, така че младокът със сигурност ще запомни този мач и тази вечер.