Трима играчи на шампиона а Англия - Ливърпуп попаднаха в списъка на номинираните за Футболист на годината във Висшата лига. Това са капитанът Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Александър-Арнолд.

30-годишният Хендерсън вече бе избран за №1 от 6Асоциацията на журналистите, пишещи за футбол. Садио Мане релизира 18 гола и даде седем асистенции, с което също имаше значим принос за първата титлана "мърсисайдци" от 30 години насам. Трент-Александър Арнолд, който по-рано днес попадна и сред номинираните за Най-добър млад играч, добави 13 асистенции и четири попадения.

Лидерът по асистенции Кевин де Бройне, който направи 20 такива подавания, е единственият играч на Манчестър Сити, който попадна сред номинираните. Белгиецът добави и цели 13 попадения.

Голмайсторът на Премиър лийг и Лестър Джейми Варди, който реализира 23 попадения през сезона, също е сред номинираните. Зведата на Саутхамптън Дани Ингс, който финишира само с един гол по-малко от Варди, също е в списъка.
Последният номиниран е вратарят на Бърнли Ник Поуп. Той игра във всяка една минута от сезона и записа 15 чисти мрежи.

Победителят ще бъде обявен на 13 август, четвъртък, в 12:00 часа българско време. Той се определя от привържениците, които гласуват на сайта на Висшата лига.