Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне може да напусне отбора още това лято, ако отборът загуби обжалването през юни да играе в Шампионската лига през следващия сезон. Това заяви бившият бранител на английския шампион Джолиън Лескът.

"Трудно е да се каже дали Кевин ще остане, може би само той знае отговора. Но аз го разбирам. Когато бях в Евертън, имах подобни мисли. Всички в клуба бяха мили с мен, харесах обстановката там, но знаех, че е нереалистично отборът да се бори за трофеи. Затова приех офертата на Сити. Това беше решението, което взех", сподели защитникът, който игра за манчестърци между 2009 и 2014 година.

"Сигурен съм, че и Кевин е изправен пред подобна дилема. Ако реши да напусне, той ще избере клуб, който може да спечели Шампионската лига през следващите две години, докато тече наказанието на Сити. Надявам се обаче това да не се случи и той да остане. Вярвам, че Манчестър Сити ще направи всичко възможно, за да защити позицията си и да не се стига до наказание", заяви бившият английски национал пред "Манчестър Ивнинг Нюз".