Бившият агент на Яя Туре, Димитри Селюк отхвърли всякакви предположения, че е получавал "тайни плащания" от Манчестър Сити. Това е едно от обвиненията, повдигнати на действащите шампиони във Висшата лига след четиригодишно разследване на сделки на "Етихад", които разкриха повече от 100 потенциални финансови нарушения. Случаят на Сити е предаден на независима комисия, която ще се произнесе по евентуалните наказания, но Селюк настоява, че не е замесен в никакви нарушения.

"Не, всичко беше прозрачно, нямаше нищо на заден план. Интересно ми е да видя какво ще се случи, тъй като това беше изненада. Яя, разбира се, плати всичко – данък и всичко. Всичко беше прозрачно. Разбира се, ако се налага, ще кажа същото и на комисията", заяви Селюк.

Туре спечели три титли във Висшата лига със Сити, ФА Къп и две Купи на Лигата, като същевременно изигра 316 мача за клуба, а сега е треньор в академията на Тотнъм. Неговите бивши работодатели на "Етихад" чакат да разберат дали ще бъдат ужилени със солидна глоба, наказание по точки или евентуално изгонване от Висшата лига.