Манчестър Сити продължава с наказателните си акции във Висшата лига. Шампионите бяха предизвикани от Борнемут в домакинството си, но отговориха подобаващо и разбиха съперника с 3:1, макар че резултатът можеше да е много по-убедителен. 

Бернардо Силва даде равен аванс на момчетата на Пеп Гуардиола, но Калъм Уилсън изравни малко преди почивката. Това ядоса "гражданите" и те отговориха с попадения на Рахийм Стърлинг и Илкай Гюндоган след почивката, но можеха да вкарат и много повече. 

От самото начало мачът се развиваше в темпото и по желанието на домакините. Атаките следваха една след друга, но завършващият удар липсваше. В крайна сметка в 16-та минута Сити поведе съвсем логично. Тогава Олександър Зинченко пусна дълъг пас зад защитата за Лерой Сане, той в последния момент отклони за Бернардо Силва и той шмугна топката между защитниците на голлинията, за да открие резултата. 

Последваха още множество опасни атаки пред вратата на "черешките", но и Илкай Гюндоган, и Бернардо Силва, и Рахийм Стърлинг не отиграха подобаващо финалната фаза на атаките. И това високомерие на домакините беше наказано точно преди почивката. 

Саймън Франсис центрира страхотно от фланга за Калъм Уилсън и той с прекрасен изстрел с глава в 44-та минута опъна мрежата за 1:1. Нямаше време за различна развръзка до почивката и тя дойде при резултат 1:1. 

Но това само ядоса шампионите. Рахийм Стърлинг и Данило пропиляха невероятни шансове след подновяването на играта, но нямаше как да не падне скоро второ попадение. Това се случи в 57-та минута, когато Стърлинг започна атаката, намери Зинченко, чийто удар се отклони от гредата, но се върна у Стърлинг и той опъна мрежата за 2:1. 

Последва мощен натиск пред вратата на Борнемут, но отново се редуваха пропуск след пропуск. Габриел Жезус и Фернандиньо също не успяха да се разпишат, а четвърт час преди края Калъм Уилсън изпусна единствения шанс за Борнемут след почивката. 

Всичко приключи окончателно в 80-та минута, когато Лерой Сане намери Илкай Гюндоган на изгодна позиция и той не пропусна този път, за да оформи крайното 3:1. Самият Сане малко след това пропусна сам срещу вратаря и приключиха всички интересни ситуации в мача. 

След тази развръзка Сити остава на върха с 38 точки, вече на пет пред преследвача Ливърпул. Борнемут е в средата на таблицата с 20 точки.