Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че ще разговаря със защитника Джон Стоунс след края на сезона, когато ще бъде обсъдено бъдещето на играча.

Бившият футболист на Евертън не е титуляр в селекцията на Гуардиола, които са свързани и със здравословни проблеми. Той бе привлечен през 2016 година, а вече е изместен от конкуренцията в лицето на Аймерик Лапорт, Фернандиньо, Ерик Гарсия и Николас Отаменди.

„Казах много пъти, че съм повече от възхитен от Джон като личност, като професионалист от всичко. Това, което искам, е най-доброто за него и в края на сезона ще говорим какво ще се случи, защото понякога моето желание не е желанието на играчите или желанието за ситуацията на клуба. Откровен съм с тях и в момента, в който се чувствам - не с Джон, а с всеки играч - трябва да се разделим, ще им кажем“, сподели испанецът.

„Разбира се, това, което искаме, за бъдещето е той да се върне и да играе и да може да тренира два, три или четири месеца без контузии. Джон се бори с травмите си. Но качеството е налице - никога не съм се съмнявал и за една секунда. Просто, когато не играете, отново се контузите, отново сте завъртени и контузени - играчите са добри, когато играят с рутина...имат нужда от минути", заяви още Гуардиола.