Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че е невъзможно неговият отбор да стигне Манчестър Сити през този сезон, макар много добрия старт, който направиха „сините”. Единствената загуба на Сари, откак е начело на Челси, е на „Уембли” срещу Манчестър Сити в трофея Къмюнити Шийлд.

Оттогава досега, Челси е непобеден в 18 поредни срещи във всички надпревари, като се намира само на четири точки зад лидера Манчестър Сити. Именно обаче на въпрос дали неговият тим е способен да стигне Сити, той отговори: „Не. Според мен те са по-силни от нас”.

„Трябва да работим много здраво, за да скъсим разликата в играта, но към този момент се усеща. Имаме цел, но не мисля, че е способно Челси да навакса 30 точки разлика за един сезон”, продължи Сари.

Точно толкова беше дистанцията между Челси и Сити през миналия сезон.

„Във Висшата лига има отбор, който е над другите и това е именно Ман Сити. Следва един много добър отбор – Ливърпул. Те ще бъдат със сигурност в първите четири позиции. След това идват четири или пет отбора, които ще се борят за място в Топ 4 – Челси, Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед”.

Челси ще пътува през този уикенд за дуел с Тотнъм на „Уембли”, като мачът е в събота. Мачът е от 19,30 часа и ще можете да го гледате по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Тимът на Маурисио Почетино е на едно място и точка зад отбора на Сари, но 59-годишният наставник на Челси сподели, че неговият колега върши много добра работа при „шпорите”. 

„Той се справя прекрасно в Тотнъм. Отборът му играе много добър футбол и са много опасни, когато нападат. Същевременно са смъртоносни на къси контраатаки. Тимът му играе технично и тича много. От физическо естество, то те са най-силният състав. Това е комплексна работа, а битката ще е за по-добро място в Премиършип. Очаква ни много труден мач”, завърши Маурицио Сари.