Офанзивният халф на Манчестър Сити Кевин де Брюин определи битката за титлата във Висшата лига през този сезон като "забележителна", след като "гражданите" и Ливърпул продължават почти да не губят никакви точки.

Мърсисайдци са записали 19 победи в 23 кръга и водят с четири точки пред Сити, които също записват впечатляващи резултати.

"Два отбора имат толкова много точки на този етап от сезона, а дори и Тотнъм. Наистина е забележително, защото в други сезони с този точков актив щяхме вече да водим с 10-12 точки, но сега е много оспорвано. Обичам, когато е толкова оспорвано, в крайна сметка това е смисълът на футбола. Всеки мач е от изключителна важност", коментира белгийският национал.

Той разкри, че се чувства все по-добре след проблемите с контузии в първата половина на сезона.

"Вече съм по-добре, сега имам нужда от поредица от мачове, за да свикна да играя на всеки три дена. Все още не се представям, както миналия сезон, но това е нормално. Беше трудно да преживея две контузии след края на Световното първенство, но сега просто се радвам, че мога отново да играя", допълни халфът на "гражданите".