Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне смята, че неговият отбор трябва да спечели тазгодишното издание на Шампионската лига, за да отчете успешен сезон.

Английският клуб среща рекордьора по трофеи в турнира - Реал Мардид на 1/8-финалите, като първата среща е на "Сантиаго Бернабеу" на 26 февруари.

"Ако не спечелим Шампионската лига, всички ще кажат, че сме се провалили, както това стана през предишните пет сезона. Това е единственото, което не сме печелили. Всяка година искаме всичко, но в този турнир винаги се намира отбор, който е или по-добър, или е в по-добра моментна форма. Реал Мадрид е един от най-опасните съперници. Мадридчани са печелили турнира най-много пъти в сравнение с всички останали, но ние трябва да атакуваме, както сме свикнали, да ги поставим под натиск, да се опитаме да играем нашия футбол добре и да ги победим", коментира Де Бройне.

Манчестър Сити няма реални шансове да защити титлата си във Висшата лига през този сезон, но в неделя може да спечели първи трофей за сезона, ако победи Астън Вила на финала за купата на лигата на Англия.

Сити е 1/8-финалист и в надпреварата за Купата на Футболната асоциация.