Звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че разбира защо съотборникът му Рахийм Стърлинг е разочарован относно ситуацията си в тима на „гражданите“, но настоява, че ротациите в състава са част от живота в топ клуб.

Стърлинг призна миналата седмица, че е отворен към напускане на „гражданите“, и вероятно и на Висшата лига, след като попада все по-рядко сред титулярите на мениджъра на шампионите Хосеп Гуардиола.

26-годишният футболист блесна с изявите си за Англия на Европейското първенство товалято, но е стартирал в едва пет мача този сезон за Сити, което го накара да признае, че не е щастлив от сегашните си обстоятелства в клуба.

„Очевидно, ротациите са важни, защото играем в четири турнира. Понякога това е трудна задача. Но разбирам разочарованието му, защото съм играч и някои футболисти се нуждаят от по-голям ритъм. Може би Раз е от тези играчи, които се нуждаят от повече ритъм. И аз спадам към тези футболисти. Понякога е трудно да играеш в един мач и да не играеш в друг, но в крайна сметка изборът пада върху плещите на мениджъра. Много е трудно. Имам 22-23 национала на разположение, така че който и да бъде избран, изборът ще бъде верен в повечето случаи. Когато отборът играе добре, няма много неща, които можеш да кажеш като играч. Но се опитваме и да си помагаме един на друг – това е единственото, което можем да правим като футболисти“, сподели белгийският плеймейкър на Сити.

Де Бройне призна и за кого би гласувал в борбата за „Златната топка“.

„Мисля, че ако аз трябва лично да избирам, ще погледна към двугодишен период, защото нямахме такъв миналата година. Бих избрал Роберт Левандовски заради това, което направи в последните две години с головете си за Байерн Мюнхен“, завърши той преди утрешното гостуване на Брюж в Шампионската лига.