Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне разкри, че той и съотборниците му са имали нужда само от 15 минути, за да избистрят игровия си план за дербито с Манчестър Юнайтед вчера, спечелено от "гражданите" с 3:1. Възпитаниците на Пеп Гуардиола тотално надиграха съперника си на "Олд Трафорд" в първия полуфинален мач от Карабао Къп, като можеха да отбележат още няколко гола във вратата на Давид де Хеа.

"Обсъдихме плана си за 15 минути сутринта, това беше. Не за първи път играем без чист централен нападател. Понякога правим така срещу отбори, които обичат да играят човек за човек. Когато Бернардо Силва се върне назад в центъра на терена получаваме предимство от четирима срещу трима, така че един от техните защитници трябва да излезе напред и това отваря свободно пространство пред наказателното им поле", обясни Де Бройне след успеха.

"Мисля, че като цяло играхме добре. През второто полувреме те се опитаха да ни поставят под напрежение и ние допуснахме една грешка, от която те вкараха. Мисля, че трябваше да вкараме повече голове, но 3:1 е добра преднина. Знаем, че двубоят не е свършил, но това беше добър мач за нас", допълни белгийският национал. /БГНЕС