Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг категорично е отказал да парафира нов договор с клуба, ако не бъдат удовлетворени финансовите му претенции. Английският национал настоява да се изравни по заплащане с настоящите лидери по този показател – Кевин де Брюин и Серхио Агуеро.

Според вестник „Мирър” към момента преговорите не вървят изобщо, защото роденият в Ямайка 23-годишен играч не е готов на отстъпки. Той твърдо настоява да получава по 300 хиляди паунда на седмица, които счита, че е заслужил след силния сезон 2017/2018. Без съмнение това беше най-добрата кампания на младока за цялата му кариера – 23 гола и 17 асистенции в 46 официални срещи.

На този етап шефовете на Сити имат свое виждане за нещата и макар да готвят увеличение в заплатата на бързоногия играч, то със сигурност няма да е толкова драстично. Стърлинг има договор за още 2 години със Сити и ако ситуацията продължи да бъде патова, то не би било чудно ако накрая „гражданите” го продадат за солидна сума.

Това би било в противовес с желанието на мениджъра Хосеп Гуардиола, който изрази своето и на отбора желание Стърлинг да остане още дълги години на „Етихад”. „Няма никакво съмнение, че искаме да го задържим”, коментира наставникът.

Рахийм Стърлинг

източник: Gulliver/Getty Images

„Той го знае, както и агентът му. Чики Бегиристайн (футболният директор – б.р.) също го уведоми. Ясно е, че го искахме при нас още от първия ми ден тук. Сделките обаче си остават сделки, агентите – агенти, а футболистите – футболисти. Така че в крайна смета не бих могъл да знам какво ще се случи, но като мениджър на този клуб мога да ви уверя, че аз, спортният директор, дори неговите съотборници искат Рахийм да остане дълго време тук.”

По всичко личи, че в момента се повтаря ситуацията от 2015-а, която принуди Ливърпул да продаде Стърлинг. Тогава едва 21-годишен Стърлинг поиска седмичната му заплата да скочи от 35 хиляди паунда да скочи драстично. Клубът му отправи предложение за 100 хиляди паунда на седмица, което бе отхвърлено от играча и обкръжението му. Впоследствие Стърлинг заяви, че ще остави контракта си – по който оставаха 2 години – да изтече, а това накара тогавашния мениджър на „червените” Брендън Роджърс да атакува словесно агента на играча Ейди Уорд. Ситуацията се задълбочи, месец по-късно Уорд публично заяви, че Стърлинг няма да преподпише с Ливърпул, „ако ще оттам да му предложат 700, 800 или 900 хиляди паунда седмично”. Всичко завърши с продажбата на младока в Сити срещу 44 милиона паунда плюс още 5 милиона под формата на бонуси.

Още по темата:

Моуриньо: Стърлинг беше слаб на Мондиала и не заслужаваше да играе

Манчестър Сити разкарва Стърлинг, ако не се разберат за нов договор