Джак Грийлиш и Трент Александър-Арнолд напуснаха националния тим на Англия за предстоящите квалификации за Евро 2024. Отборът на Гарет Саутгейт ще се изправи срещу Украйна в събота, преди да срещне с Шотландия в мач за 150-та годишнина на шотландската ФА.

Александър-Арнолд от Ливърпул и Гриийлш от Манчестър Сити обаче напуснаха лагера на „Трите лъва“ в понеделник с контузии.

„Джак Грийлиш и Трент Александър-Арнолд няма да бъдат налични за мачовете на Англия през септември“, потвърдиха от ФА на страната.

„Двамата се оттеглиха от отбора на „Трите лъва“, след като бяха проверени за контузии, получени преди лагера. „Всички останали играчи се налични, с изключение на Киърън Трипиър, ​​който ще пристигне в сряда поради личен ангажимент. Няма планирани допълнителни повиквателни, тъй като отборът на Гарет Саутгейт се подготвя за съботният мач от квалификациите за УЕФА Евро 2024 срещу Украйна във Вроцлав и за 150-ия юбилеен мач с Шотландия в Глазгоу във вторник“, се допълва в изявлението на федерацията.

Грийлиш пропусна победата на Сити над Фулъм с 5:1 заради проблем с бедрото, докато Александър-Арнолд получи проблем в сухожилието при победата на Ливърпул над Астън Вила с 3:0.