Бившият английски национален вратар Джо Харт споделя, че е предусещал, че ще трябва да се раздели с мястото си в Манчестър Сити след идването начело на отбора на Пеп Гуардиола. 

Гуардиола застана начело на "гражданите" през 2016-та година и веднага започна да прави кадрови промени в своя състав. Сред първите сериозни рокади беше именно и тази на вратата на Сити. Харт беше незименен титуляр в продължение на 6 години на "Етихад", но още същото лято трябваше да напусне клуба. 

Самият англичанин споделя, че това не е било изненада за него, но и подчерта, че двамата са в добри отношения и той напълно приема решението на специалиста. 

"При завръщането ми от Евро 2016 много хора се опитаха да ме успокоят, че всичко ще е наред. Имах предчувствие обаче. Дойдох късно след края на европейското и бързо ми беше обявено, че трябва да си търся нов отбор до края на трансферния прозорец", започна стражът на Бърнли. 

"Това е част от брилиянтността на Пеп, той взема трудни решения и ги отстоява. Нямам лоши чувства към него. Продължихме напред като мъже и знаехме, че и двамата много обичаме футбола", завърши Харт.