Хосеп Гуардиола е принудил нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро да промени доста детайли в своята игра, откакто испанецът е акостирал като мениджър на „Етхиад”. Преди идването на каталунския спец в Англия мнозина се съмняваха, че Агуеро ще има главна роля в състава, а в началото дори Пеп критикуваше доста аржентинския си стрелец. Изискваше се повече от него, след което пък бе закупен Габриел Жезус.

През януари 2017-а година пък дори се заговори за раздяла между страните, когато двамата са обсъдили вижданията си в италианския ресторант в Манчестър – Салвис.

Но последните информации, които излизат от новата книга на Пеп – „Направата на суперотбор” бе разкрито, че тази вечеря е имала за цел да спомогне на Агуеро да научи тактическата мисъл на Пеп. Мениджърът е искал от нападателя да пресира повече, да владее по-добре топката и да работи още по-здраво от другите си съотборници, за да може да е полезен за тактиката на клуба.

„Пеп ме помоли да опитам нов стил на игра и да се адаптирам бързо. Не беше лесно, но пък нямах и избор. Моята игра се промени тотално от това, което правих преди пет години в Ман Сити – пълна трансформация. На тази вечеря ние говорихме за много неща”, е казал Агуеро, цитиран от английски медии.

„Този разговор на тези теми продължи около 20 минути, след което се заговорихме за други неща – семейството, животът в града”, продължи Кун Агуеро.

31-годишният футболист се превърна в основна фигура за изграждането на Манчестър Сити и се утвърди като избор за нападател №1 в състава, за сметка на Жезус.

В трите си сезона под наставленията на Гуардола пък Агуеро закова 31 гола, помагайки на отбора да спечели две поредни титли. Агуеро потвърждава, че е имал нужда от време да се адаптира към изискванията на Гуардиола, но сега извлича ползите от неговата тактика.