Той е на 22 години, получава милиони и вече е един от най-популярните звезди във футбола – Ерлинг Халанд. Със сигурност тази му популярност е гарнирана с голям женски афинитет към него.

Само че жените изпитват сериозни проблеми по подобие на противниковите бранители срещу стрелеца – не могат да достигнат до норвежеца. Нападателят на Манчестър Сити пази солидно личния си живот, а британската преса сега потвърди, че той няма жена до себе си. Говори се дори, че бившата му приятелка му е разбила сърцето и затова той е решил да се отдаде максимално на футбола.

Именно негово изказване от периода му в Борусия Дортмунд циркулира из социалните мрежи. Момичето тогава е поставила ултиматум към него, след което той решил да прекрати отношенията си.

„Тя се оплакваше, тъй като нямах достатъчно време за нея. Веднъж ми каза, че трябва да избирам между нея и футбола. Понякога ми липсва“, каза норвежкият нападател. Той потвърди все пак, че не е сам в леглото, а компания му правят футболни топки. „Спя с топките, които вкарвам всеки хеттрик. Лягам си и се чувствам добре с тях. Гледам ги всеки ден, те са моите момичета“, каза звездата на Манчестър Сити.