Football Leaks продължава да прави разкрития свързани с Манчестър Сити. Третата глава от сензациите свързани с английския клуб през тази седмица е свързана с Хосеп Гуардиола. “Der Spiegel” публикува информация за това кога Хосеп Гуардиола е подписал своя договор с Манчестър Сити.

Това се е случило на 10 октомври 2015 г. в Барселона, само два месеца след началото на сезона на Байерн, който по това време беше воден именно от каталунеца. Новината за рокадата пък беше официално обявена от "гражданите" на 1 февруари 2016 г.

През първата година заплатата на Гуардиола на "Етихад" е била 13,5 милиона паунда, а на следващата кампания достигнала 16,75 милиона паунда.

Иначе Сити се превръща в една от най-честите мишени на Football Leaks. В края на миналата седмица беше обявено, че клубът е получил сериозно рамо от настоящия президент на ФИФА и бивш генерален секретар на УЕФА Джани Инфантино.

Именно докато заемал поста в Европейската футболна централа, той помогнал на Сити и ПСЖ да заобиколят правилата за финансов феъпрлей. Двата клуба регистрирали загуби съответно от 188 млн. евро и 218 млн. евро при позволени 45 млн. евро.

Пеп парафирал със Сити в стил "Лопетеги"?

Football Leaks с нови разкрития за Манчестър Сити

Football Leaks: В Ман Сити плащали заплата на Манчини през Ал Джазира