Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси сподели доста любопитна случка от времето, когато беше в отбора на „червените дяволи“ с участието на тогавашния мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Нидерландецът си спомни са случка от първия си сезон с екипа на "червените дяволи", който пък бе последен за шотландския специалист.

Фъргсън се е вбесил на две от звездите на отбора, за които е разбрал, че са излезли да се веселят след загубата с 1:2 от градския съперник Манчестър Сити.

"Водехме с 15 точки на върха. Бяхме домакини на Манчестър Сити и се надявахме, че ще си гарантираме титлата с победа в този мач. Загубихме, но въпреки това все още имахме преднина от 12 точки. Повечето мениджъри не биха правели никакви драми от това. Но той (Сър Алекс Фъргюсън) наистина се запали. Стана горещо, когато той разбра, че двама от отбора са излизали след загубата“, сподели нападателят.

„На следващия ден той залепи на стената на съблекалнята снимки на двамата, направени по времето, когато са се веселили навън. След това каза на целия отбор: „Момчета, ако не спечелим титлата, ще е заради тези двама зад***и, които решиха да излязат". Знам имената им, но не мога да ги разкрия. Мениджърът направо ги закла. Той постави снимки, документиращи къде са били в 2 часа сутринта, в 3 часа, в 4 часа и т.н. Искаше да покаже колко глупави са били. Той обаче не спря дотук и ни предупреди, че ако чуе, че някой от нас е излязъл преди да сме спечелили титлата, ще ни изхвърли от отбора", разказа още Ван Перси.