Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жезус потвърди, че неговият отбор все още е способен да спечели титлата в Англия въпреки загубата с 1:3 през уикенда от претендента Ливърпул. Тимът на Хосеп Гуардиола е на девет точки зад върха от „червените”, а Ливърпул удари в прекия мач актуалния шампион.

През миналата кампания Сити заличи седемточков дефицит, за да триумфира, а Жезус сега счита, че отборът има възможността да се изкачи до върха. „Остава 26 мача до края, а това е много време. Много е рано и да се мисли, че някой сега ще спечели титлата. Ливърпул се справя добре, а те паднаха само веднъж досега през годината във всички турнири. Ние ще останем фокусирани и ще опитаме да ги настигнем”, коментира Жезус пред репортери.

„Вярвам, че отборът ще даде максимума от себе си и ще се възстанови. Имаме способността да го направим и искаме пак да спечелим титлата”, допълни бразилецът.

Сити ще се връща на победния път след паузата за национални отбор, приемайки справящия се силно тим на Челси на „Етихад Стейдиъм” на 23-и ноември.