Отборът на Саутхемптън победи с 1:0 Манчестър Сити в пореден двубой от 33-тия кръг във Висшата лига. Единственото попадение в срещата беше дело на стрелеца Че Адамс, който вкара от над 40 метра разстояние след грешка в разиграването на "гражданите".

Двубоят започна в спокойно темпо, като добрата защита на "светците" не позволяваше на Сити да създаде кой знае колко реални положения за гол в първите 15-на минута на срещата. 

За сметка на това решителният удар беше нанесен от състава на Ралф Хазенхютъл. След грешка на Олександър Зинченко в центъра на терена Стюарт Армстронг открадна топката и намери Адамс, който видя, че Едерсон е излязал много напред и е оставил вратата си празна, за да отбележи феноменално попадение от над 40 метра. 

Постепенно момчетата на Пеп Гуардиола намериха ритъма си, като в последните 10 минути на полувремето с пропуски се отчетоха Рахийм Стърлинг, Фернандиньо и Рияд Марез. 

През второто полувреме гостите засилиха още натискът, но домакините геройски успяваха да опазят вратата си суха от изстрели на Давид Силва, Марез и Габриел Жезус. 

Така до нови попадение не се стигна. Манчестър Сити остана на втора позиция в класирането, с 66 точки от 33 мача. Саутхемптън, от своя страна, остава 13-ти с 43 пункта, далеч от опасната зона.