Челси демонстрира невероятна психическа устойчивост след някои непостоянни резултати напоследък и се вдигна точно когато никой не очакваше, за да удари шампиона Манчестър Сити с 2:0. Поражението беше първо за "гражданите" през кампания 2018/2019 и със сигурност се превърна в централна тема.

В миналото и най-вече в дните си като треньор на Наполи Маурицио Сари често беше упрекван, че не разполага с план "Б", когато нещата не се развиват в полза на неговия тим. Мачът срещу "гражданите" беше чудесен пример, че всъщност подобни упреци нямат почва.

Сари намери рецепта за по-добро уплътняване на пространствата, а това мина през лишаване от фигурата на типичния централен нападател. Без Алваро Мората или Оливие Жиру единстевно Еден Азар оставаше по-високо изнесен, докато петимата полузащитници зад него се придвижваха като компактен блок. Сити срещна много трудности в преодоляването на стройната организация в редиците на Челси въпреки огромната си доминация при контрола над топката. Първият гол на "сините", започнал след 60-метров пас на Давид Луис показа по какъв начин пресата на Сити може да се обърне срещу тима на Пеп Гуардиола.

Някои анализатори на Острова отправиха и упреци към каталунския спец, който реши да заложи на постройка с "фалшива деветка". Вместо да пусне Габриел Жезус на този ключов за постройката му пост, наставникът заложи на Рахийм Стърлинг, който беше тотално обезвреден от бранителите на Челси.