Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е категоричен, че ако неговият тим изгуби точки, Ливърпул ще стане шампион. Конкуренцията на върха обаче мотивира както него, така и футболистите му да печелят.

"Спомням си прекрасно колко трудно ни беше с Барселона през 2010 година. С 96 точки Реал Мадрид с Мануел Пелегрини играеха невероятно добре, затова беше и хубаво, защото събрахме 99 точки. Поддържахме това ниво. Знаехме, че ако загубим точки, Реал Мадрид ще стане шампион. Това ни помогна", спомни си Пеп Гуардиола.

„Много е подобно на тениса с Надал, Федерер и Джокович, нали? Те се гонят един друг, защото вярват, че един е по-добър от друг. Това е важно в спорта. Моите футболисти знаят колко силен е Ливърпул и знаят, че не можем да губим точки, защото ако го направим, Ливърпул ще спечели титлата“, категоричен беше Гуардиола.

След 13 кръга в Премиърлийг Манчестър Сити е лидер с 35 точки, с две повече от преследвача си Ливърпул.

„Можем да кажем същото за Ливърпул, за Челси, Тотнъм или Арсенал. За да сме конкурентни, трябва да имаме добри съперници близо до нас, разбира се, това се случва и в Европа“, добави мениджърът.