Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира равенството 1:1 срещу Саутхемптън във Висшата лига. Въпреки загубените две точки, специалистът изрази мнение, че тимът му е изиграл страхотен двубой и е заслужавал победата.

„Играхме много добре. За съжаление, през първото полувреме допуснахме гол, но мисля, че това бе едно от най-добрите ни представения до този момент през сезона. Саутхемптън бе изключително организиран. Да, резултатът не е толкова добър, но що се отнася до представянето ни и начина, по който играхме, то бе отлично. Играхме по-добре от мача с Арсенал, който спечелихме, а днес направихме равен. Понякога заслужаваш, но не печелиш, но начинът, по който играхме бе отличен”, каза Гуардиола след мача.

„Саутхемптън е наистина добър отбор. Те са организирани, играят 4-4-2, използват дълги топки, бързи са при контраатаките, добре градят атаките си, но пак казвам, че ние бяхме брилянтни днес”, допълни той.

„Защо трябва да губим вяра в това, което правим. Беше добро представяне. Ще губим точки, но начинът, по който се държим е много добър. Имаме две седмици, за да се подготвим за следващия мач. Сега хората ще кажат, че борбата за титлата не е приключила и това е добре. Имаме много трудни мачове пред себе си, но ще се опитаме да се държим до самия край. Би ми се искало да имаме 40 точки преднина пред Ливърпул, но това няма как да стане през януари. Не съм очаквал да имаме и тази преднина на този етап от сезона. Сега ще почиваме и ще се опитаме да се върнем възможно най-силни”, каза още Пеп Гуардиола.