Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че се "чувства виновен", че неговият тим не е зарадвал феновете на "Етихад" с добра игра и победа над Саутхемптън в мач от петия кръг на Висшата лига. Двубоят завърши при нулево равенство, а "гражданите" успяха да отправят едва един точен удар във вратата на съперника.

През седмицата Гуардиола имаше конфликт с феновете на Сити, след като сподели, че се надява стадионът да бъде пълен за двубоя със "светците", намеквайки за немалкото празни седалки по време на победата над РБ Лайпциг с 6:3 в Шампионската лига. "Винаги се чувствам зле, когато не направим добър мач. Феновете идват, за да гледат шоу и когато това не стане, се чувствам виновен, защото не играхме добре", каза след двубоя испанецът.

Срещу Лайпциг по трибуните на "Етихад" имаше малко над 38 хиляди фена при капацитет на стадиона 55 хиляди, докато срещу Саутхемптън привържениците на домакините бяха 52 698. "Не съм казвал нищо лошо след мача с Лайпциг. Казах, че ни предстои изключително тежък мач срещу Саутхемптън и ще имаме нужда от подкрепата на феновете. Никога не се оплаквам колко хора идват на мачовете, не знам защо хората ми задават този въпрос. Благодарен съм дори на 85 или 100 души по трибуните", обясни Гуардиола.