Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаква труден мач срещу четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в неделя, когато двата отбора се срещат в мач от турнира за купата на Англия.

Скромният уелски клуб достигна до петия кръг на най-стария футболен турнир в света, отстранявайки по пътя си клубове като Лестър Сити и Мидълзбро, което кара Гуардиола да бъде особено внимателен срещу предстоящия опонент.

"Нюпорт направи невероятни неща в турнира срещу Лестър и Мидълзбро. Знаем, че ни очаква труден мач и ще подходим сериозно, защото сме наясно какви затруднения може да ни създаде едно подценяване", каза испанският специалист.

"В мачовете от Висшата лига знаем срещу какво точно се изправяме, но сега опонентът е много по-различен. В състава им има играчи с по 14 или 15 отбелязани гола и те са много силни при статичните положения. Те са по-силни и по-високи от нас, така че има компоненти в играта, в които те ще имат предимство. За нас е важно да покажем нашата играта. Теренът може би няма да е най-добрият, но трябва да се адаптираме към него. Срещу Тотнъм играхме на игрище, върху което три дни по-рано бе имало мач от НФЛ. Трябва да приемем ситуацията такава, каквато е. В турнирни срещи, когато се играе в един мач, особено при гостувания, всичко може да се случи", добави още Гуардиола./БТА