Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира очакваното напускане на Александър Коларов в посока Рома. Испанецът обясни, че ще позволи трансфера, тъй като "не иска да работи с хора, които не искат да останат".

Гуардиола сподели това след поражението с 0:2 от Манчестър Юнайтед в проверка тази нощ.

Юнайтед триумфира в чуждестранното дерби на Манчестър

Сърбинът бе част от Сити от 2010 година като преди това игра за Лацио. Гуардиола обясни, че завръщането в Рим се е оказало решаващо за Коларов и желанието му.

Проблемът за "небесносините" е, че те остават с много малко опции по фланговете на отбраната, а надеждите са, че дупката ще бъде заета от левия бек на Монако Бенжамен Менди.

"Нямаме друга опция. Нямаме крайни защитници, ще опитаме да купим бекове отдясно, не само Кайл (Уолкър), защото не подновихме договорите на другите трима бекове. Коларов е на една крачка от Рома. Затова нямаме други опции."

Пеп Гуардиола: Агуеро и Браво остават при нас

"Не искам да работя с хора, които не искат да останат. Кола ми помогна с много неща миналия сезон. Но той има голям шанс да се върне в Рим, където беше преди и говори с мен, с клуба и помоли да напусне."

"Не обичам да задържам играчи, които не искат да останат. Затова това е най-добрата опция за всички. Желая му всичко най-добро, защото той е много добър човек. Имахме отлични взаимоотношения. За мен бе удоволствие да го тренирам и желая на него и на семейството му всичко най-добро."

Гуардиола убеди Данило да избере Ман Сити

Гуардиола обаче не е притеснен дори и ако сделката с Менди или другите планирани като тези с Данило и Алексис Санчес, не се случат.

"Сезонът е дълъг. Разбира се, че бихме искали да разполагаме с играчите възможно най-скоро. Имаме 11 месеца, толкова много мачове и е важно кога ще пристигнат. Ако не е възможно ще намери алтернативни решения, знаехме ситуацията в края на сезона."

"Знаехме това от началото, защото пазарът е много сложен, а клубовете и ние имаме нужда да намерим най-доброто решение, което да ни помогне да се подобряваме."