Моля се играчите ми да са здрави след международната пауза. Това заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предвид сгъстения цикъл от срещи през април, който очаква действащия шампион на Висшата лига. „Гражданите“ все още се борят за куадрупъл през този сезон, като временно изостанаха на две точки от Ливърпул след успеха на мърсисайдци като гост на Фулъм с 2:1.

„Небесносините“ все пак имат мач аванс, с който при победа отново да се изкачат на върха в Премиършип. Малка част от състава на шампиона няма да пътува за двубои с представителния тим и испанският мениджър се надява играчите му да избегнат травми предвид заключителната част от кампанията.

„Моля се, моля се, че играчите ми да се завърнат здрави“, сподели Гуардиола пред клубния сайт. „Те имат ангажимент с националните си отбори, където трябва да се забавляват и да дадат всичко от себе си, за да впечатлят треньора си, но искам те да се завърнат в оптимална форма и кондиция. Може би, те ще играят и ще реализират три гола, без да губят ритъм, кой знае? Просто ги искам здрави. Серхио, Давид Силва и Аймерик Лапорт и още няколко футболисти ще си вземат почивка. Ще им бъде изготвена тренировъчна програма, която да изпълняват всеки ден по-малко и след това седмица, в която ще тренират по обичаен начин преди двубоя с Фулъм“, коментира испанецът.

„Сити може да изиграе максимум осем мача през април, но Гуардиола е уверен, че неговият отбор притежава както физическа, така и психическа сила, за да остане в битката на всички три фронта – Висша лига, Шампионска лига и ФА Къп. „Имайки предвид колко мача ни чакат през април, се нуждаем от абсолютно всеки, това е лудост“, каза той. „Всеки ще играе, и Де Бройне, Фернандиньо, Стоунс и Менди – всички те, ще се завърнат скоро, и се нуждаем от тях. Всеки допринесе през сезона и това е от огромно значение. Ние искаме винаги повече и повече, трябва да тренираме здраво и в последствие да играем на най-високо ниво отново и отново и отново“.

„Повярвайте ми, да влезеш в международната пауза през април и все още да се бориш за всички възможни трофеи, при оставащ месец и половина до края на сезона, е нещо невероятно, за мен е истинска чест. Да имаме този дух, страст, интензитет и да се справяме с тежки ситуации – вече казах на играчите, че това ще се случва доста често от тук до края на сезона, когато психическата устойчивост ще бъде разликата“, завърши Гуардиола. След паузата за международните отбори Сити гостува на закъсалия Фулъм на 30 март в събота.