Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира преди двубоя с Астън Вила от 22-ия кръг във Висшата лига, че на младите играчи им е трудно да влязат в състава, а испанецът каза и причината за това.

"Иска ми се да играя с много млади играчи, но всичко зависи от тях, от тяхното развитие. Опитвам се да им помогна, така както и в Барселона, но имаме много големи амбиции. Трябва да побеждаваме във всеки мач, даже през миналия сезон, когато спечелихме трофеи, не спечелихме Шампионска лига", коментира Гуардиола.

"Младите играчи в тима трябва да се борят за мястото си в състава с невероятни играчи. Суровата реалност се състои в това, че дори невероятни играчи като Фил Фодън не получават игровото време, което заслужават. Помощниците ми винаги следят за играчи, и ако аз забележа някой, който да се прояви, то той ще получи шанс.

Тади вечер "гражданите" гостуват на Астън Вила в 18:30 часа, а срещата може да наблюдавате пряко в eфира на DIEMA SPORT 2. Сити заема 3-ото място в класирането с актив от 44 точки и изоставане от 17 спрямо лидера Ливърпул.