Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, говори пред медиите преди градското дерби срещу Манчестър Юнайтед тази събота. Испанецът се изказа ласкаво за прогреса на „червените дяволи“ при новия им мениджър Ерик тен Хаг.

„Дербито е важно, но има още много мачове, които ни предстоят. Няма значение в кой турнир е дербито, срещу Юнайтед винаги е важно, особено във Висшата лига“, започна Гурадиола.

„Ман Юнайтед се подобри много с новия мениджър. Напредъкът е очевиден и не само по отношение на резултатите. Винаги, когато съм се изправял срещу тях, е било трудно. Това, което се случи предишните сезони си е техен проблем, не знам точно защо се случи. Нормално е Ман Юнайтед да е на такава позиция, четири точки зад нас и в битката. Дали са ме изненадали? Не“, каза испанецът.

Мениджърът разкри, че защитникът Джон Стоунс ще пропусне двубоя но всички останали играчи са на линия. Той коментира и изказването на Илкай Гюндоган след загубата от Саутхемптън, в което германецът постави под съмнение желанието за победа на отбора.

„Феновете на Сити не могат да ес оплачат от това, което този отбор прави, е направил и ще направи. Загубата не ме изненада. Опитахме се да го избегнем и се надявам, че няма да се случи отново. Понякога трябва да дадеш почивка на някои играчи“, сподели още Гуардиола.