Английските медии създадоха малък скандал заради случка след края на мача между Манчестър Сити и Челси. При нея мениджърът на лондончани не стисна ръката на колегата си, а това е традиция в английския футбол. 

И на Острова веднага съзряха конспирация, че едва ли не италианецът е обиден след тежкия погром с 0:6 на тима му. Но Гуардиола разсея всички подобни съмнения и отдаде липсата на поздрав на факта, че италианецът просто не го е видял. 

"Няма проблем, той просто не ме видя. Имам страхотни отношения с него. Те все пак ни биха на "Стамфорд Бридж", а пък миналата година имахме много тежки мачове с Наполи в Шампионската лига. Хората просто не знаят колко е тежко да водиш отбор на толкова високо ниво и понякога зависиш само от търпението на собствениците", заяви Гуардиола. 

Още при назначаването на Сари през лятото, испанецът го засипа с похвали след срещата им за Къмюнити Шийлд. А Челси е единственият отбор от Топ 6, който е побеждавал действащия шампион този сезон, макар да отнесе сега тежък погром с 0:6.