Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, обяви, че Оскар Боб ще бъде извън играч между три и четири месеца. 21-годишният норвежец, на когото се разчиташе много, особено след трансфера на Хулиан Алварес в Атлетико Мадрид, получи фрактура на крака по време на тренировка. По-късно в петък той трябва да се подложи на операция.

„Случи се по време на тренировката, за съжаление. Мисля, че този следобед трябва да се подложи на операция. Искаме да се върне възможно най-скоро, но ще са нужни три или четири месеца. Много сме тъжни заради него“, заяви Гуардиола.

Испанецът не отговори категорично дали Сити ще се опита да замести Алварес и Боб с нови играчи:

„Може би. Или може би не. Ще видим. Аз съм доволен от състава, който имаме. Не мога да ви отговоря в момента“.

Гуардиола разкри, че Родри със сигурност няма да участва в дербито от първия кръг на Висшата лига срещу Челси. Другите играчи, които се завърнаха по-късно след ангажиментите им с националните отбори, имат шанс да участват.

„Те се завърнаха готови, в добра форма. Ще видите в неделя стартовия състав. Сигурен съм, че са готови, но може би не за 90 минути. Родри се чувства добре, но не го виждам още в игра. Ще видим кога ще започне“.

Пеп потвърди, че Калвин Филипс ще премине в новака Ипсуич Таун и добави, че бъдещето на Жоао Кансело все още не е сигурно. По отношение на Енцо Мареска и неговото назначение в Челси испанецът заяви следното:

„Бих искал да кажа, че имам заслуги за успехите на Енцо, но не мисля, че е така. Работата, която Енцо свърши в Лестър, е негова заслуга, на неговия щаб и на играчите му. Моята заслуга е нулева. Аз не съм вкарал или спасил нито един гол. Хората дължат успехите на себе си“, каза още Гуардиола.