Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че не е доволен от представянето на своите възпитаници срещу Уест Хем в мача от откриващия кръг на Висшата лига, въпреки че "гражданите" разбиха съперника си с 5:0 в Лондон.

Хеттрик на Рахийм Стърлинг и голове на Габриел Жезус и Серхио Агуеро донесоха убедителния успех на шампионите, които излязоха начело в класирането още след първия си мач.

"По отношение на резултата съм доволен. Не мога да скрия, че съм радостен от този мач. След като спечелихме 14 поредни мача в края на миналия сезон, сега вече имаме 15 поредни победи. Но не съм доволен от представянето”, сподели специалистът.

„През първото полувреме бяхме невнимателни с подаванията, не бяхме прецизни. Но това е нормално. Това е първият ни мач, гостуване, по обяд, при горещо време, нормално е. От началото на второто полувреме играхме по-добре, бяхме по-спокойни, правехме повече подавания. След 3:0 мачът свърши", коментира Гуардиола след успеха.

Системата за Видео-асистент рефер (ВАР), която от този сезон ще действа и във Висшата лига, взе две важни решения в мача, като първо гол на Жезу бе отменен, а след това изпусната от Агуеро дузпа бе пребита, като при втория опит аржентинецът не сбърка.

"Единственото ми желание е ВАР да не прави грешки. Моля ви. Ако е засада, е засада. Ако е игра с ръка, е ръка. Правилата са правила, няма проблем. Единственото ми притеснение е ВАР да не прави грешки. Но мисля, че така ще бъде по-честно", сподели испанският специалист. /БГНЕС