Мениджърът Хосеп Гуардиола няма намерение да продължава договора си с Манчестър Сити, само за да повлияе положително на процеса по привличането на нови футболисти. Контрактът му изтича след 1,5 г. и това донякъде се приема като дестабилизираща ситуация.
 
"Аз не съм основната привличаща сила за играчите. С доста от тях сме имали контакти през годините и те не са дошли, въпреки моето присъствие в клуба. Сити е достатъчно голям и силен, за да бъде атрактивен за футболисти, които искат да играят по нашия начин. 
 
Може би са ни гледали по телевизията, може би са ни срещали на терена, но всички знаят какъв е нашият стил. А може би искат да дойдат от чисто икономическа гледна точка.  Този клуб определено не е лошо решение за когото и да било", категоричен е Гуардиола.
 
Специалистът призна, че е подписал с Манчестър Сити зарди стабилността на клуба. 
 
"Аз лично дойдох тук, защото клубът вече беше стабилен и вървеше уверено напред. Роберто Манчини спечели титла, Мануел Пелегрини също, а стилът на игра вече беше много добър. Отборът е достатъчно класен и са му нужни футболисти, които могат да помогнат и знаят това. Искаме да поддържаме нивото от последните няколко години", каза още Гуардиола.
 
В края на този сезон от Сити  си тръгват Давид Силва и Клаудио Браво, чиито договори изтичат през лятото. Лерой Сане най-вероятно ще бъде продаден, ако продължава да се дърпа от преговорите за нов договор. Анжелино също е под въпрос за следващия сезон, а Джон Стоунс, Бенжамен Менди, Габриел Жезус Жоао Кансело и Николас Отаменди трябва да убедят, че имат място в състава.