Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е повече от доволен, че френският защитник Бенжамен Менди се е завърнал към тренировъчния процес на тима. Крайният бранител на „гражданите” се очаква да бъде на скамейката за мача-реванш срещу Бъртън Албиън за Купата на Лигата идната сряда.

Менди, който липсва в голяма част от миналия сезон, тъй като премина през операция на коляното, се подложи на нова интервенция последния ноември. 24-годишният футболист се завърна в тренировъчния процес за Манчестър последната седмица, като ще пътува за „Пирели Стейдиъм”, където Сити ще излезе в мача с девет гола преднина от първата среща.

„Ако погледнем към резултатите ни последните години, ще кажете, че Менди не ни е липсвал много, но не е така. Имам усещането, че той може да ни даде нещо допълнително и се надявам в последната част от сезона, както и в бъдеще, той да ни го донесе”, сподели Гуардиола.

„Когато тренира за своето възстановяване, той е непримирим. Откакто е тук е играл много малко. Нуждаем се от него и точно заради това е при нас”, продължи испанецът.

Продължаването към финала в надпреварата се счита за формално, но Гуардиола сподели, че няма да дава почивка на много от своите футболисти. „Мога да ви кажа, че Фил Фодън ще играе, както и още четирима основни играчи. Други четирима ще бъдат на пейката. Кевин Де Брюин също ще играе”, призна Гуардиола.

Кевин де Брюин

източник: Gulliver/GettyImages

„Някои от футболистите ми имат нужда да имат още игрови ритъм. Това е причината да играят. Тези, които не са играли много в нашите мачове, както и тези, които се връщат от контузии, ще играят в сряда”.

Вратарят Аро Мурич е друг играч, който Гуардиола довери, че ще стартира, тъй като има шанса да покаже колко е добър. „Ще стартираме с девет гола аванс, което е необичайна ситуация, но искаме да се подобряваме във всеки един мач. Искам да се защитаваме солидно, както и да атакуваме добре”, допълни мениджърът на носителя на Купата на Англия.