Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, прие с усмивка въпроса дали е подписал петицията за забрана на Ерлинг Халанд за Висшата лига, тъй като е "робот" и е твърде добър за нея.
 
"На какво мога аз да го науча? Да застане тук или на метър встрани? Той има невероятно чувство за пласиране и винаги знае къде ще отиде топката. Една секунда преди да е пристигнала топката, той вече е на това място. Той има таланта и качествата и тук не става дума само за вкарването на голове. Винаги когато има центриране или рикошет, той е там. Какво мога да го науча аз като мениджър? Невъзможно е. При него всичко е по инстинкт, всичко е натурално. Той правеше това в Норвегия, в Австрия и в Германия. Сега го прави и тук. Няма какво повече да се каже", каза Гуардиола.
 
Защитникът на Манчестър Сити - Аймерик Лапорт, се включи в призивите на хората в Туитър. Той публикува в профила си в социалната мрежа колаж, който изисква Халанд да бъде спрян не само от Висшата лига, но и от футбола изобщо. Отново в Туитър се появи и предложение Халанд да играе по 30 минути за всеки отбор на световното първенство в Катар, след като Норвегия няма да участва на Мондиала.
 
Според Гуардиола обаче Халанд ще използва времето през ноември и декември за почивка.
 
"Радвам се, че има такъв голям интерес към Ерлинг. На всяка пресконференция има по 15 въпроса за него. За мен е ОК. Късметлии сме, че другите момчета в тима разбират перфектно интереса към него и не се сърдят. В други клубове не би било така. Тук например имаме Кевин (Де Бройне), който също е изключителен.. но той е щастлив, че има Ерлинг до себе си, защото знае, че двамата си помагат да стават по-добри. Щастлив съм, че в тима няма хора, които да питат "защо се говори за него, а не за мен?". Удоволствие е да гледам този отбор и да работя с него на тренировки", обясни Гуардиола.