Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е изключително щастлив от факта, че Серхио Агуеро поднови договора си с клуба.

Агуеро ще остане на ,,Етихад“ до 2021 година. 30-годишният нападател преподписа с ,,гражданите“ за още една година, след края на изтичащия му контракт след два сезона. Аржентинецът е рекордьор по попадения за ,,небесносините“, като е отбелязал общо 146 гола в 211 мача. Самият играч призна, че е щастлив от решението си да продължи кариерата си в тима на Пеп Гуардиола. 

„Агуеро не се нуждаеше от това да бъде убеждаван. Той сам взе решение да поднови своя договор с клуба и оценявам доверието му в нас. Играчи като него, Компани и Давид Силва показват всеки ден на терена и извън него, че са верни на клуба и аз оценявам това много“, коментира Гуардиола.

„Аз също съм много щастлив, защото продължих моя договор с Манчестър Сити и ще бъда десет години в този клуб“, добави Пеп.

„Преди беше лесно да се намерят играчи, които се ангажираха с клуба през почти цялата си кариера. Не е лошо, когато играчите се променят, за да октрият нови места и нови езици, за да играят в други лиги и да напредват. Това направи Серхио. Той напусна Аржентина, за да отиде в Мадрид, а след това дойде тук. Той е важен играч за клуба, не само за отбора. Не знам дали ще завърши кариерата си тук, но е хубаво да го имам“, каза още Хосеп Гуардиола.

Спортният директор на ,,гражданите“ Чики Бегиристайн също сподели радостта си от това, че най-резултатният нападател в историята на отбора ще удължи престоя си на ,,Етихад“. ,

,Удовлетворени сме от оставането на Серхио при нас за още един сезон. Той е изключително важен за тима след пристигането си през 2011 година и ще бъде с централна роля за успехите ни в бъдеще. Щастливи сме, че разполагаме с един от най-добрите нападатели в света толкова много години“, добави Бегиристайн.

Шампионите на Англия гостуват на новака Кардиф в събота от 17:00 часа в мач от 6-ия кръг на Висшата лига.

Агуеро преподписа със Сити