Манчестър Сити спечели четири от последните пет титли във Висшата лига, завършвайки над Ливърпул с една точка в два от тези случаи. Пеп Гуардиола обаче не смята, че това има значение и вярва, че единственото предимство в тазгодишната битка за титлата е разликата от осем точки на Арсенал и че размишляването върху миналото е най-лошото нещо, което той и неговият отбор могат да направят в момента.

"Предимството на Арсенал е осем точки пред нас, това е истинско предимство. Миналото си е минало. Опитът не се брои. Абсолютно нищо. Понякога мениджъри и играчи казват: "Не трябва да показвам нищо, не трябва да демонстрирам нищо заради това, което направих в миналото“. Това е най-ужасното изречение, всеки път, когато чуя играчи или мениджъри да си мислят за това", сподели Гуардиола.

"Трябва да го доказваш всеки ден, отново и отново и отново. Миналото си е минало. Спомените са хубаво нещо. Но реалността? Хората идват на стадион "Етихад" и не мисля за това, което направихме в миналото. Трябва да го покажете, трябва отново и отново. В противен случай трябва да се пенсионирате", добави наставникът на Манчестър Сити.

Сити е на път за още една епична надпревара за титлата, като този път отборът на Гуардиола се бори с Арсенал вместо с Ливърпул. "Гражданите" изостават с осем точки от "топчиите", но имат мач по-малко и приемат Арсенал на стадион "Етихад" в края на април, мач, който може да промени баланса в края на сезона.