Пеп Гуардиола отпразнува изравнителния гол на Хулиан Алварес в лицето на резервата на Ливърпул Костас Цимикас, преди да стисне ръката на полузащитника на мърсисайдци Артур Мело. Сити спечели мача с 4:1, като мениджърът на "гражданите" омаловажи инцидента на пресконференцията си след мача.

"Бях щастлив и казах на Цимикас колко хубав беше голът ни", споледи Гуардиола пред репортери.

Запитан дали действията му могат да се възприемат като провокативни или неуважителни, той добави в характерния саркастичен стил: "Не, хайде. Много съжалявам. Попитайте го дали ми липсва уважение, попитайте Цимикас. Празнувам гола по начина, по който го правя със сина ми. Толкова съжалявам. Мислиш ли, че това е липса на уважение? О, добре, толкова съжалявам!"

Победата на Сити гарантира, че продължава гонитбата с Арсенал на върха в таблицата на Висшата лига и оставя Ливърпул изправен пред трудната задача да осигури класиране в Шампионската лига. "Червените" поведоха с попадението на Мохамед Салах през първото полувреме, но бяха съкрушени, тъй като Алварес, Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган и Джак Грийлиш се разписаха за победата на "гражданите".