Хосеп Гуардиола още веднъж похвали своя португалски играч Бернардо Силва. Силва вкара два от головете за победата на Манчестър Сити над Уотфорд с 3:1, която върна “гражданите” на върха в класирането на Премиър лийг. Испанският специалист не беше доволен единствено от пропуските на своя тим.

“Много добро представяне. Пропуснахме немалко положения, но се надявам в следващия мач да сме по-ефективни. Трябваше по-рано да свалим всички въпросителни около крайния изход на двубоя. Запазваме постоянството си по отношение на начина, по който играем. Във футбола най-трудното е да пратиш топката в мрежата, но наистина играхме много добре”, каза бившият наставник на Барселона и Байерн.

“Видяхме какво направи Уотфорд срещу Юнайтед, Челси и Лестър. Това е отбор, способен да създава много положения на контри. Днес ние не им го позволихме. Вкарахме три прекрасни гола, а имахме и други шансове”, продължи испанецът.

“Благодаря на Бернардо, защото след казаното от мен, че е най-добрият футболист в Премиър лийг, той не ме подведе. Напротив - потвърди думите ми. Бернардо е много важен за нас”, завърши Гуардиола.