Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отрече да проявява интерес към футболиста на Уулвърхемптън Рубен Невеш.

Гуардиола е категоричен, че клубът няма да изважда 100 милиона паунда, за да си осигури услугите на португалския ас.

През последните месеци се спекулира много относно това, че Манчестър Сити търси заместник на Фернандиньо. За трансфер на „Етихад“ се спрягат още Танги Ндомбеле и Усем Ауар от Олимпик Лион, както и Деклан Райс от Уест Хем.

„В света има много отбори, които притежават полузащитници и много от тях могат да играят в нашия отбор“, сподели Гуардиола.

„Не става въпрос за това. Повечето от тези играчи имат договори. Аз чета за Рубен Невеш от близо месец. 100 милиона паунда? Това няма да стане. Няма да платим 100 милиона паунда за дефанзивен полузащитник“, добави Пеп.

„Невеш е качествен футболист, но далеч не е единственият такъв, още повече що се касае до неговата позиция на терена“, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

„Фернандиньо няма да играе вечно. Не е лесно да се намери играч с тези качества. Прочетох, че се искат 100 милиона паунда за Невеш. Това няма да се случи. Няма да броим толкова пари за дефанзивен полузащитник.“

„Имам намерение да разполагам с широк диапазон от състезатели във всяка фаза от играта, за да не изпадаме в неудобно положение, но това е немислимо. 100 милиона са огромна цифра", каза още Хосеп Гуардиола.