Кайл Уокър ще отсъства за Англия в предстоящите европейски квалификации, но мениджърът Хосеп Гуардиола потвърди, че крайният бранител по всичко личи ще започне от първата минута при домакинството на Манчестър Сити срещу Брайтън в събота.

Селекционерът на „трите лъва” Гарет Саутгейт предпочете по-млади играчи за дуелите с България и Косово, избирайки Трент Александър-Арнолд и Аарън Уан-Бисака, но Гуардиола няма притеснения, че това решение ще повлияе на Уокър. Испанският мениджър призна, че е донякъде изненадан от това решение.

„Не съм въвлечен в това решение, но го уважавам. Мисля, че Кайл ще тренира здраво и това е добре за нас. Подкрепям мнението на селекционера. Сигурен съм, че всички играчи искат да играят за националните си отбори, но този път това не се случи за Кайл”, коментира Гуардиола.

Докато разочарованието трае върху бека на Сити, то бранителят Аймерик Лапорт дочака своята първа повиквателна за Франция, след като ще играе за „петлите” за пръв път от март 2017-а година. Испанецът призна, че именно Лапорт за него е най-добрият защитник, макар през изминалата седмица тази награда от УЕФА да отиде при бранитела на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Холандският стожер на европейския футболен шампион също така спечели и наградата за "Най-добър играч - BEST" на церемонията по време на жребия за Шампионската лига. „За мен той е най-добрият централен защитник в света. Не можете да намерите друг такъв играч, който е толкова добър в защита и нападение. Поздравявам Дидие Дешан за избора му”, коментира Пеп.

Наставникът коментира и жребия на отбора си в Шампионската лига, където Сити попадна в група С, а компания на английския тим ще му правят Шахтьор Донецк, Динамо Загреб и Аталанта. Гуардиола има два триумфа в кариерата си в турнира – с Барселона, но не успя да спечели купата с Байерн Мюнхен по време на тригодишния си престой. Този трофей пък е липсващия такъв в кабинета с купите за Сити. „Знам, че е важно да се спечели този турнир и е важно за клуба. Ако не стане, аз ще остана същият човек. Ще се събудя сутринта, ще работя много, ще заспя, колкото се може по-рано. Ще се храня добре и ще обичам хората, както досега. Правя най-доброто и няма да променям живота си”, коментира интересно Гуардиола.

Габриел Жезус ще бъде аут за мача, както и Джон Стоунс, но Гуардиола потвърди, че и двамата се възстановяват добре от своите контузии. Те ще им попречат да вземат участие в мачовете за националните си отбори след изиграването на този кръг.

Габриел Жезус

източник: Gulliver/Getty Images