Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди, че звездата на тима Родри ще бъде извън терените до края на сезона. Испанският халф получи тежка контузия в коляното по време на дербито с Арсенал през уикенда, като по-рано тази седмица Гуардиола потвърди, че травмата е сериозна, но заяви, че има надежди той да се завърне в игра през пролетта.

Сега обаче мениджърът на "гражданите" разкри, че най-тежките прогнози са се потвърдили и Родри, който е сред фаворитите за Златната топка през тази година, няма да играе повече през сезона. "Той бе опериран тази сутрин, кръстната връзка и част от менискуса. Ще бъде с нас през следващия сезон. Този сезон приключи", каза Гуардиола на днешната си пресконференция.

"За съжаление, получихме най-лошите новини, но ситуацията е такава, каквато е. Тези неща се случват понякога. Нашата работа е да му помогнем да се възстанови добре, стъпка по стъпка и да продължи напред. Нямаме друг играч, който може да ни даде това, което ни дава той, но заедно всички играчи могат да заменят това, което той ни дава откакто е с нас. Ще трябва да се справим като отбор и да намерим начин да изиграем много мачове без толкова важен играч", допълни Гуардиола.

В последните години под ръководството на Гуардиола Родри се превърна в един от най-добрите футболисти в света и в изключително важна част от състава на Манчестър Сити. "Гражданите" нямат загуба в последните си 48 мача във Висшата лига с негово участие. През 2023 година Родри отбеляза единствения гол във финала на Шампионската лига срещу Интер, спечелен от Сити с 1:0. / БГНЕС