Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще опита да предаде един съвет на своите играчи, завещан от неговия ментор Йохан Кройф, преди първия мач от 1/2-финалите в Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен утре вечер в Париж.

 "Наслаждавайте се на мига. Наслаждавайте се на пътуването, на кафето на летището, вечерята, нощта, гледайки другия полуфинал. Наслаждавайте се на пресконференцията, разходката преди мача, тренировката", каза каталунецът пред репортерите, препредавайки философията на легендарния Йохан Кройф.

"Имаме привилегията да бъдем сред четирите най-добри отбора в Европа и трябва да се насладим на този момент. Такава беше философията на Кройф", каза още Пеп.

Нидерландецът създаде легендарния "Дрийм тийм" на Барса през 90-те години на миналия век с играчи като Гуардиола, Стоичков, Куман.

Манчестър Сити за последно бе на 1/2-финал в Шампионска лига през 2016 година под ръководството на Мануел Пелегрини, когато бе отстранен от Реал Мадрид. Гуардиола се надява този път да премине една стъпка нагоре.

"Най-добрият баланс е, когато владееш топката. ПСЖ има много силни страни. Те често играят срещу отбори, които се бранят 90 минути, но успяват да намерят път към вратата. Не е най-добрата стратегия да се затварят в защита срещу отбор, който притежава всичко. Най-добрата стратегия е да наложим своя стил на игра, който практикуваме от пет години. Начинът на игра, който на нас ни носи удоволствие, е да владеем топката", коментира той.