Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се радва на спечелената точка при гостуването в третия кръг на тима срещу Уулвърхемптън. Новакът във Висшата лига направи хикс на шампиона (1:1), като голът на „вълците” бе доста дискусионен, след като Уили Боли отбеляза попадението с ръка. Малко по-късно бранителят Аймерик Лапорт изравни резултата на „Молиню”.

„Това е много добра точка за нас. Създадохме много шансове, но техният вратар направи чудесни спасявания. Имахме своите мигове и това е добре. През първото полувреме Агуеро нацели гредата. Ако бе друг ден, то Серхио щеше да отбележи. Важно е да се отбележи, че не бяхме достатъчно солидни в защита и това е причината, че допуснахме някои положения пред нашата врата. Мога да ви споделя, че точката тук е доста добра”, сподели испанският наставник след края на мача.

Сити записа седем точки в първите си три мача, след като стартира с два успеха.

„Откакто пристигнах във Висшата лига преди три години, то аз знам, че тук винаги е трудно. Усетих го и в престоя си тук. Това се чувства най-силно, когато допусне пръв гол. Важна е последвалата реакция, а нашата срещу Уулвърхемптън бе добра. Отборът им е бърз, здрав и притежават добри полузащитници. Изненадан съм колко силен отбор е Уулвс”, продължи Гуардиола.

Равенството запази лидерската позиция за „гражданите”, но отборите, които са с равни точки до тях все още не са изиграли своите срещи.