Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори с радост след победата с 3:0 над Арсенал. Пеп призна за бъдещето на Микел Артета, като акцентира, че Сити иска да го задържи в състава си като част от щаба му. Испанецът каза за своя сънародник, че е важен за клуба, но решението дали да напусне е лично негово.

„И на двата гола на Кевин се насладих. Фодън се представи добре, знаем го и винаги се представя на ниво. Той получава опит във важни мачове и му е първи мач, когато стартира от първата минута като гост. Смятам, че се справя добре. Понякога се получават много добре нещата. Наистина можем да играем и на контраатака, но идеята ни е да пресираме високо, да печелим топката бързо. Може би имаше ситуации, в които прекалявахме с пасовете”, коментира Пеп.

„Не, не бях разочарован, но имаше моменти, в които не използвахме пространствата през втората част, но когато Марез влезе в игра заиграхме по-добре. И предишния сезон, макар и по-малко пъти загубихме, но реагирахме добре. Понякога сме играли по-добре от днес, но не сме взимали мачовете. Длъжни сме да реагираме. Микел Артета е много важен за нас, а бъдещето му е тук. Няколко пъти отговарях на този въпрос, а моето мнение и на клуба е, че Микел е важен. Каквото стане, ще стане. Искаме го при насс. Ние говорихме с него, но това е съвсем лично решение. Ако има желание, ще говорим, но не искам да го поставям в некомфортно положение”, акцентира Гуардиола.