Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, е убеден, че Арсенал няма да загуби точки до края на сезона. Това означава, че "гражданите" трябва да спечелят всички оставащи срещи, за да защитят титлата си във Висшата лига. Сити изостава с точка от "артилеристите", но имат и мач по-малко.
 
“Не мисля, че Арсенал ще загуби други точки. Ситуацията е подобна на тази, в която с Ливърпул се преследвахме до последния кръг. Остават ни 4 мача. Ако направим равенство в един от тях, няма да станем шампиони”, заяви Гуардиола.
 
Той призна, че отборът му е изстрадал победата над Нотингам вчера. 
 
"Беше ни повече от трудно. Но това не ни изненада. Сякаш бяха минали само няколко часа от мача с Брайтън. Ливърпул спечели на този стадион в 99-ата минута, Арсенал победи с 2:1, така че и на нас не ни беше лесно. Трябваше да страдаме, за да вземем трите точки. В последния половин час, когато Бернардо Силва заигра до Ковачич в центъра, контролирахме по-добре двубоя.
 
Извадихме късмет, че теренът беше толкова сух, заради което съперникът пропусна някои положения. Провървя ни. Радваме се на победата и вече гледаме към следващия мач”, заяви Гуардиола.