Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се позабавлява с предположенията, че е саботирал Ливърпул в голямото дерби от 3 януари.

„Гражданите” върнаха с пълна сила интригата в първенството, след като победиха „червените” с 2:1 и скъсиха изоставането си до тима на Юрген Клоп до само 4 пункта. Естествено сред феновете на Ливърпул се появи и теория на конспирацията, според която Гуардиола инструктирал хората, които отговарят за поддръжката на „Етихад”, да оставят тревата да израсте по-дълга. Като мярка това би трябвало да повлияе негативно върху стила на „червените”, които обичат скоростните комбинации.

„Аз не съм озеленител или от поддръжката на тревата”, с усмивка заяви Пеп. „Никога не съм бил. Ако те искат да играят бързо, то ние искаме да играем още по-бързо.”

„Винаги се опитваме да поливаме терена, но тук не е много нужно заради времето. Винаги сме искали тревата да бъде къса, така условията ще са еднакво добри и за двата отбора.”

„Трябва да уважаваме правилата. Никога не говоря с домакините. Имам толкова много други проблеми, върху които да мисля. Имам пълно доверие на домакина. Никога не съм му звънял със заръка „направи това, направи онова”, за да нараним опонентите си”, добави Гуардиола.