Мениджърът Хосеп Гуардиола обяви, че ще мисли за бъдещето си в Манчестър Сити след края на сезона, но също така гарантира, че никога няма да предаде клуба. Каталунецът, който пое Сити през 2016, има договор до края на сезон 2022/2023.

"Не съм добър в това да мисля твърде напред в бъдещето", заяви Гуардиола, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Лично моето бъдеще винаги е зависело от резултатите. Следващият ни мач е със Саутхемптън и заради това съм съсредоточен върху него, а след края на сезона ще си направя равносметка. Манчестър Сити ми даде всичко, което съм искал, така че няма да предам клуба в никакъв случай".

Гуардиола преследва четвърта титла за последните пет години в Англия, като през този период той спечели също така четири пъти Купата на Лигата и веднъж Купата на ФА. В момента Сити е с 11 точки преднина на върха в английското първенство.

"Продължих два пъти договора си с Манчестър Сити и този случай също може да не бъде по-различен. Всичко зависи от това как ръководството оценява работата ми и как се чувствам аз. В деня, в който усетя, че вече няма какво да дам на Сити, ще напусна сам".