Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че ще се възползва от възможността да прави по пет смени на мач до края на сезона във всеки един от оставащите двубои на "гражданите", за да предпази максимално своите играчи от контузии.

Днес шампионите ще посрещнат Арсенал в един от първите мачове от рестартирането на сезона във Висшата лига след повече от тримесечна пауза заради пандемията от COVID-19. "Ще използвам всички пет смени. Не знам колко минути ще получи всеки от резервната скамейка, но те със сигурност ще играят, защото това е единственият начин да предпазим играчите в следващите два месец и половина или два. Когато стигнем до финалните фази на Шампионската лига, единственият начин да избегнем контузиите е да правим ротация на всички играчи", коментира Гуардиола пред Скай Спортс.

"В началото ще бъде доста странно. Беше странно и докато тренирахме и минавахме през различните фази на ограничения. Когато на стадиона няма хора, можеш да се чуеш, а обикновено по време на мач никой не чува никого. Ще бъде странно, но мисля, че след два или три мача ще свикнем", допълни испанският специалист.