Мениджърът на Манчестър Юнайтед заяви, че Манчестър Юнайтед са имали специален ден и за това са успяли да спечелят дербито на „Етихад“.

„Специален ден за Манчестър Юнайтед. Ние направихме абсолютно всичко през първото полувреме, но след това за 10-15 минути допуснахме голове. Ние играхме много силно през първата част. Направихме всичко. Нивото на мача бе много добро. През първото полувреме почти спечелихме мача. Почти бяхме победили. Те се вдигнаха за 10 минути. Играхме с кураж. Създадохме много положения. Имаше някои ситуации за дузпа през първото полувреме, имаше такива и през второто, но най-важното е, че ние трябва да подобряваме своето представяне. Аз не видях ситуациите. Казаха ми, че има дузпи, но не видях ситуациите.Не бяхме достатъчно добри в края“, коментира Гуардиола.  

„Манчестър Юнайтед намери тяхната игра. Демонстрираха непримирим дух. Ние направихме всичко, за да спечелим.“

„През второто полувреме трябваше да се защитаваме по-добре. Във футбола е така. Ние играхме добър футбол. Не смятам, че играхме слабо и лошо. Не трябва да се съди само по резултата, а по начина на игра“, добави Пеп.

„Програмата е такава. Именно заради това Висшата лига е толкова трудна надпревара. Ние сме професионалисти и ще се опитаме да се вдигнем срещу Ливърпул. Трябва да сме в добро настроение във вторник“, каза още Хосеп Гуардиола.

Юнайтед отложи шампионските празненства в Манчестър